טיפוס צוקים מקצועי | פיזיותרפיסט | מאמן טיפוס

המדריך איך להוריד סיכון לפציעת טיפוס ( 7 כללים)

90% מפציעות הטיפוס הם על רקע שימוש יתר , ו10% הם על רקע טראומה. הבשורות הטובות?  יש מה לעשות עם זה ! טיפוס הוא פעילות מרגשת, אך היא גם טומנת בחובה כמה סיכונים לפציעה. החדשות הטובות הן, שיש כמה צעדים פשוטים שמטפסים יכולים לנקוט כדי להפחית את הסיכויים לפציעה וליהנות מהספורט בבטחה.
בדקו את הציוד שלכם ופתרונות האבטחה, שוב ושוב.

הבשורות הרעות? 

90% מפציעות הטיפוס הם על רקע שימוש יתר , ו10% הם על רקע טראומה.

הבשורות הטובות? 

יש מה לעשות עם זה !

על ידי ביצוע העצות הפשוטות האלו, תוכלו לשפר את הבטיחות שלכם ולהפחית את הסיכון לפציעה.

אחרי הכל, מי רוצה להחמיץ זמן טיפוס נחוץ עקב פציעה שניתן למנוע? 

הנה המדריך החיוני להורדת סיכון לפציעות למטפסים:

1. חימום  – הקפידו לקחת את הזמן לפני כל יום טיפוס או אימון  כדי לחמם את השרירים, ויותר חשוב מזה את המוח – לשנות פאזה ולהיות מוכנים למאמץ עצים. 

מטרת החימום לתת סיגנל למח שלנו כשאנחנו עומדים להתאמץ! ( אין צורך לבצע מתיחות בחימום)

2. מנוחה מספקת –  אולי זה היה צריך להיות הכלל הראשון, בעוד שמטפסים מיומנים יכולים לדחוף את עצמם בשעות רבות, לא צריך ללמוד מהם דוגמא, לרובנו חשוב להקדיש זמן לנוח. 

אימון יתר עלול להוביל לפציעות (90%) ההתאוששות שלנו וההתחזקות קורים רק במנוחה.

לא פעם אחרי מנוחה מספקת חוזרים חזקים יותר.

 זה גבול דק בין לדחוף חזק לבין לנוח חזק, מנוחה והתאוששות נאותים חיוניים לשמירה על בריאות ללא פציעות, אם אתם מרגישים עייפות, כואבים או חלשים, קחו הפסקה ולמנוחה, אל תדחפו  את עצמכם דרך כאב או אי נוחות.

3. הימנעו מנפילות מסוכנות –  אמנם 90% מהפציעות הם על רקע שימוש יתר אבל 10% קורות מטראומה ונפילות לא טובות, פציעות טראומטיות משביתות ולקוחות כ 8 חודשים להחלים, זה אולי נראה מובן מאליו, אבל הדרך הטובה ביותר עבור מטפס להימנע מפציעה טראומטית זה להיות מודע לגבולות הגוף שלך להימנע ממצבים מסוכנים.

4. השתמשו בציוד תקין  – נעלים תקינות ומתאימות, וכל ציוד הבטיחות בכל הנוגע לטיפוס: רתמות רנרים  וציוד אחר. בדקו אותו שוב ושוב, כדי לוודא שהוא תמיד במצב טוב.

5. הקשיבו לגוף- כשזה מגיע לטיפוס, עייפות היא לא משהו שצריך להתעלם ממנו. ללמוד להתכוונן לגוף ולהקשיב לכאבים שלך יכול לעזור לך להימנע מפציעות חמורות יותר.

6. בחרו מסלולים המתאימים לרמת המיומנות והניסיון שלכם. אם אתם רק מתחילים, בחרו במסלולים קלים יותר כדי לתת לגוף זמן לצבור כוח ולחדד את הטכניקה שלך, לצאת מחוץ לאזור הנוחות שלך זה נהדר, אבל אל תדחפו את עצמכם חזק מדי מוקדם מדי.

7. לסיים אימון עם רזרבה בטנק – אולי זה נוגד את האינטואיציה אבל להשאיר קצת כוח לאימון הבא לא רק שיקדם אותכם יותר הוא גם יוריד סיכון לפציעה!

ולסיכום לא את כל הפציעות אפשר למנוע אבל הורדת הסיכון היא המפתח! 

וכן זה אפשרי- אפשר לחוות  את הטיפוס במלואו ועדיין להישאר בריאים ושמחים.

אם בא לכם לקבל את התכנים ישירות למייל – הרשמו לרשימת תפוצה שלי!

שתפו:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

בא לך לדבר או להרשם לרשימת תפוצה שלי?

אשמח לשמוע מכם ולסייע בכל שאלה והתלבטות. מוזמנים גם  למלא את על מנת להירשם לתפוצה שלי